אתגר "הקליקות" בארגונים

 

 

ארגונים גדולים מהווים נקודת מפגש בין תרבותית לקבוצות מאוכלוסיות תרבותיות שונות ומגוונות  המחזיקות בשפות שונות, מנהגים שונות, הומור, נורמות, חגים ועוד.

אתגר ה"קליקות" מדבר על התופעה שקימת בארגונים אלו, שבה יש נטייה להתקבצות אנשים בקבוצות-קבוצות לפי התרבות שהם מזוהים עמה. תופעה זו יוצרת פער בין תרבותי ומהווה קרקע פורייה לחיזוק מחיצות בארגון על רקע בין תרבותי, להעצמת סטיגמות חוצצות, וליצירת ריחוק ביחסים ובתקשורת הן בתוך הארגון והן מול לקוחות מקרב אוכלוסיות ותרבויות שונות.

 

פעמים רבות לפני התחלת התהליך, מנהלים ומקבלי החלטות בארגונים שואלים אותנו  "למה כדאי להשקיע בהכשרה ל"תקשורת בין תרבותית"?... אפשר גם בלי הכשרה להסתדר איכשהו...?"

 

שני דגשים חשובים בעניין זה:

 

דבר ראשון ראשון- אוירה חברתית בארגון היא מרכיב מוביל בין מכלול הגורמים התורמים להצלחתו. מחקרים רבים מחזקים את המסקנה כי כשבוחנים מה חשוב לאנשים הפועלים בסביבות שונות – האווירה החברתית המתייחסת לתקשורת וליחסים – עומדת במקום הראשון!

 

דבר שני,  גישה של התעלמות, מתוך תקווה שתביא להיעלמות התופעה...לא עובדת. אט אט צצים על פני השטח הבעיות הללו, הגורמות למעצורים מיותרים בארגון, שבאים על חשבון זרימה טובה ויעילות.

 

אם כן, האתגר הארגוני ניהולי אליו אנו מכוונים הוא שבירת המחיצות ויצירת לכידות, שיתוף פעולה ולויאליות בארגון, כך שהגורם המאחד יהיה הארגון ומטרותיו, והשונות שבין האנשים יהיה גורם מעצים ומחבר!

 

 

 

מאמרים נוספים

ב"ה​